10 Mart 2018 Cumartesi

Fethiye Balayı Otelleri


Fethiye’de balayı tatili planlıyorsanız hayal ettiğinizin çok ötesinde bir tatil sizi bekliyor. Fethiye’de ve Fethiye’nin çevresinde sizi çok fazla seçenek bekliyor.
Fethiye otelleri, butik otelleri, motel ve pansiyonları Ölüdeniz ve Çalış yakınlarında, Ovacık, Göcek ve Kelebekler Vadisi’nde (Faralya ve Kabak Koyu’nda) ağırlıklı olarak bulunuyor. İster tatil ister balayı için gelin, ister yazın ister ilkbaharda veya sonbaharda gelin, Fethiye bölgesinde zevkinize ve bütçenize göre konaklama imkanı bulacağınızdan emin olabilirsiniz.
Fethiye’de gezilip görülecek birçok yer var. Bunlardan oy çoğunluğuyla dünyanın en güzel denizi seçilen Ölüdeniz en ünlüsüdür. Ölüdeniz turkuaz rengiyle her zaman göz kamaştırıcıdır. Suyu durgun ve ılıktır. Denizde devamlı devridaim olduğu için suyu temizdir. Etrafınızda yemyeşil ağaçlarla, sevdiğinizle saklı bir cennete kaçamak yapıyormuş izlenimine kapılabilirsiniz. (Hareketsiz kaldığınızda minik balıklar bacaklarınızı hafif hafif ısırabilir. Zararlı değiller ama çimdik gibi bir his yaratırlar.)
Ölüdeniz’in durgunluğuna inat oldukça hırçın olabilen Belcekız Koyu da berrak denizi ve açık deniz manzarasıya size hoşça vakit geçirtecektir. Burada deniz Ölüdeniz gibi sığ değildir, çabuk derinleşir. Deniz tertemiz olduğu için yüzmeyi ve dalmayı sevenler ilerilerde sualtının güzelliklerine de rastlayabilir.
Ölüdeniz’den göreceğiniz Babadağ, yamaç paraşütüyle meşhurdur. Denizde yürürken gördüğünüz rengarenk paraşütçülerden ikisi siz ve sevdiğiniz olabilirsiniz.
Kelebekler Vadisi, birçok kelebek türüne, özellikle kaplan kelebeğine ev sahipliği yapan birinci derecede SİT alanıdır. (Dikkatli bakarsanız yamaçlarda dağ keçisi de görebilirsiniz.) Bölgeye teknelerle gelinir ve patikadan rehber yardımıyla şelaleye ulaşılır. Şelalenin kaynağını aldığı Faralya Köyü ve Kabak Koyu da Kelebekler Vadisi mevkiindeki görülmesi gereken yerler arasındadır.
Bitmedi… Dalyan’da sazlıkta küçük teknelerle yol alırken Likya kaya mezarları sizi tarihte bir yolculuğa çıkaracak. Şanslıysanız Caretta caretta kaplumbağası ve mavi yengeç de görebilirsiniz. Dalyan’da yumuşacık kumlarıyla İztuzu Plajı’nın da tadını çıkarabilirsiniz. Aman dikkat, burası aynı zamanda Caretta caretta yumurtlama alanı olduğu için koruma altındadır.
Ölüdeniz’den her gün kalkan teknelerle 12 Adalar turuna katılabilir, farklı farklı adalarda ve koylarda sevdiğinizle aşkınızı tazeleyebilirsiniz.


Fethiye Balayı Paketleri

Balayı otelleri, romantik bir ortam yaratan konsept oteller olabileceği gibi Fethiye otelleri, Fethiye balayı paketleri de sunabilirler. Bu paketlere erken rezervasyon indirimi, bedava etkinlikler veya masaj, kalış sürenize bağlı olarak gidiş dönüş otobüs bileti dahil olabilir. Kalacağınız otelin herşey dahil veya ultra herşey dahil olması sizin için önemlidir. Ama gün içinde Fethiye’yi gezecekseniz yarım pansiyon veya tam pansiyon oteller de ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır.
Size tavsiyemiz, balayı tatili için tercihiniz Fethiye’ise oteliniz dışında da bol bol vakit geçirmeniz ve evinize ömür boyu anlatacağınız güzel anılarla dönmeniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder