10 Mart 2018 Cumartesi

Fethiye Bölgesi



Fethiye Bölgesi

Çarşaf gibi deniziyle Ölüdeniz, yeşille mavinin birbirine geçtiği Belcekız plajı, çam ormanları arasında çeşit çeşit aktivitesi, Kelebekler Vadisi gibi muazzam güzellikleri içinde Fethiye, her türlü tatil zevkine hitap eden Fethiye Otelleri ile 2021 yazında sizinle. Tam bir aktivite cenneti olan ilçede; yamaç paraşütünden tüplü dalışa, binicilikten safari turlarına, tekne turlarından çeşitli su sporlarına kadar her türlü imkanı Fethiye tatilinizde bulabilirsiniz. Muğla il merkezine yaklaşık 130 kilometre uzaklıkta yer alan ilçe, ilk kurulduğu yıllarda Telmessos ismini almaktaydı. Günümüzde tarihin birçok dönemine ait kalıntılara sahip olmasının yanı sıra koylarıyla ve plajlarıyla eğlenceli bir tatilin kapılarını açıyor. Yaz aylarında tam bir renk cümbüşüne dönüşen Fethiye’nin muazzam doğasında konaklamak istiyorsanız; www.ruyahotel.com tatilde keyif alacağınız atmosferi fazlasıyla sunmaktadır.  Fethiye’nin gezilecek ve görülecek yerleriyle tatilinize daha da renk katabilirsiniz. Fethiye’nin muazzam doğası içinde her anınızı fotoğraf kareleriyle ölümsüzleştirmeyi ihmal etmeyin. 2021 erken rezervasyon fırsatlarını takip edin, Fethiye’de yeşille mavinin iç içe geçtiği tatil beldelerinde size sunulan imkanlardan doyasıya yararlanın.

Fethiye Gezilecek ve Görülecek Yerler

Ölüdeniz: Fethiye merkezinden 12 km uzaklıktaki Ölüdeniz; deniz, güneş, kum tatilleri için harika bir destinasyon. Yeşille mavinin iç içe geçtiği bu rota aynı zamanda tarihi kalıntılar barındırıyor içinde. Yılın tüm yorgunluğunu atacağınız Ölüdeniz bembeyaz kumlarıyla dünya çapında çok önemli bir yere sahip. ‘Ölüdeniz’in suyu her zaman nasıl bu kadar temiz derseniz’ suyun dibinden fışkıran kaynaklar ve gel-git sayesinde yıl boyunca her zaman berraklığını koruyor.

Telmessos Antik Kenti: Telmessos Antik Kenti, çok fazla tarihi bir kalıntıya sahip olmasa da, Fethiye’nin en eski yerleşim alanı olmasından dolayı ziyaretçi potansiyeli oldukça yüksektir. Antik kentin tarihi M.Ö. 3000’li yıllara kadar uzanıyor. Mezar kalıntıları, antik tiyatro ve lahitler kentin günümüze getirdiği kalıntılar arasında.

Tlos Antik Kenti: Eski dönemlerde Likya şehirlerinden biri olan Tlos Antik Kenti’nde birçok kalıntı yer alıyor. Antik kent, ilçe merkezine yaklaşık 42 kilometre mesafedeki Akdağ’ın eteklerinde bulunuyor. Tiyatro, kilise, akropol ve surlar Tlos’un ayakta kalan yapılarındadır.

Fethiye Kalesi: Şehrin güneyindeki tepe üzerinde konumlu Fethiye Kalesi’ni ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz. Geçmişten günümüze bozulmamış haliyle dikkat çeken kalenin içinde belli belirsiz yazılar ve yapılış tarihi belli olmayan sarnıç bulunuyor.

Kayaköy: Hayalet şehir olarak adlandırılan Kayaköy, çok eski bir yerleşim alanı olup, günümüzde Fethiye’nin en çok ziyaret edilen köyüdür. Tamamı ile boş olan tarihi evleriyle, sessizliğiyle dikkat çeken Fethiye Kayaköy, birçok araştırmaya konu olmuş durumda. Köy, 11. ve 14. yüzyıllarda Rumların yaşadığı bir nokta olmasından dolayı hemen hemen her ev Rumlar tarafından inşa edilmiştir.

Kelebekler Vadisi: Fethiye-Ölüdeniz’e bağlı olan Kelebekler Vadisi, bölgenin zengin doğasına eşlik eden noktaların başında geliyor. Vadiye ulaşmak için Ölüdeniz’den kalkan tekneleri kullanabilirsiniz. Ölüdeniz Kelebekler Vadisi, 1995 yılında SİT alanı olarak kabul edilmiş olup, yapılaşmaya izin verilmiyor. Vadinin içerisinde birçok çiçek türü mevcut olup, serinleyebileceğiniz bir plaja sahip.

Saklıkent: Fethiye’ye yakın bir konumda yer alan Saklıkent, genellikle sakinlik ve huzur isteyenlere hitap ediyor. 15 kilometrelik bir kanyona sahip olan bölge çam ağaçlarıyla çevrili durumda. Aynı zamanda su kaynaklarıyla da oldukça ünlü bir bölge. Saklıkent Kanyonu’ndaki lokantalarda oturabilir veya trekking yapabilirsiniz.

Plajlar: Muazzam bir tarihi geçmişin yanında doğal güzellikleriyle de çok ünlüdür Fethiye. Dünya’nın en popüler plajlarından birine ev sahipliği yapan bu beldede Ölüdeniz’in turkuaz sularını mutlaka yakından görmelisiniz. Fethiye tatilinizde bembeyaz kumları ve masmavi sularıyla ünlü Çalış Plajı’na da uğramadan dönmeyin.

On İki Adalar: Fethiye tatilinize dahil etmeniz gereken On İki Adalar’a Fethiye’den kalkan günübirlik turlarla ulaşabilirsiniz. Harika doğasıyla iç içe geçmiş bakir koyları tatilcilere eşsiz bir tatil deneyimi yaşatıyor.

Gemiler Adası: Gemile Adası olarak da bilinen Gemiler Adası, Sit alanı olarak kabul görmüş noktalardan biri. Fethiye’ye yaklaşık 9 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Adada Bizans dönemine ait kilise kalıntıları da mevcut. Gemiler Adası, Fethiye gezilecek ve görülecek yerler arasında önemli bir yere sahip.

St. Nicholas Adası: Doğal güzellikleriyle olduğu kadar tarihi geçmişiyle de oldukça zengin bir yerdir St. Nicholas Adası. Adını bir zamanlar adada yaşayan Nicholas’tan aldığı söylenmekte. Ayrıca o zamanlarda ziyaretçi merkezi olarak kullanıldığı da dilden dile dolaşan bilgiler arasında.

Günlüklü Koyu: İlçe merkezine 17 km uzaklıktaki Günlüklü Koyu, hem doğada hem de denizde vakit geçirmeyi sevenler için kaçırılmaz bir fırsat. Fethiye’nin yakıcı güneşini gölgede bırakan bu koy ağaçlar altında harika manzaralara davetiye çıkarıyor.

Fethiye Müzesi: Tarihi geçmişiyle zengin olan bu beldede kazılardan çıkarılan pek çok tarihi eser sergileniyor. Pazartesi hariç haftanın diğer günlerinde açık olan Fethiye Müzesi’nde bu eserleri görebilirsiniz.

Fethiye Yapılacak Aktiviteler

  • Her yönüyle zengin bir tatil beldesi olan Fethiye’nin plajlarıyla tanışmayı ihmal etmeyin. Dünya’nın en ünlü plajlarına ev sahipliği yapan beldenin turkuaz suları ve bembeyaz kumları sizi bekliyor.
  • Fethiye’nin en ilgi gören aktivitelerinin ilk sırasında yamaç paraşütü geliyor. Yamaç paraşütleri Babadağ’ın eteklerinde gerçekleştiriliyor. Eğer hiç deneyiminiz yoksa profesyonel hocalardan destek alabilirsiniz.
  • Fethiye, birçok su sporu için oldukça elverişli bir tatil noktası. İlginiz varsa sörf, flyboard veya su kayağını deneyebilirsiniz. Ayrıca limandan kalkan tekne turlarına katılabilir, Fethiye 12 Adaları’ı keşfedebilirsiniz.
  • Fethiye’ye gittiğinizde yapmadan dönmemeniz gereken bir diğer doğa sporu raftingtir. Dalaman Çayı’nın buz gibi sularında serinlerken, eğlencenize eğlence katacak dakikalar sizi bekliyor olacak.
  • Fethiye’de yapılabilecek en güzel aktivitelerden biri de tekne turları eşliğinde birbirinden güzel adaları keşfetmek. Limandan kalkan günübirlik turlar ile Fethiye On İki Adalar’ı görebilir, Kabak Koyu, Günlüklü Koyu ve Kıdrak Koyu’nu listenize dahil edebilirsiniz.
  • Fethiye’de mavi yolculuk turlarına katılmadan dönmeyin. Beldenin en güzel koylarını ziyaret edeceğiniz bu turlarda 12 Adalar, Ölüdeniz, Knidos, Kadırga, Kızılada ve Ağa Limanı görecekleriniz arasında olacak. Sabah başlayıp akşam saatlerinde biten bu turda tüm gün masmavi koyların tadını çıkarın.
  • Fethiye’nin en eğlenceli ve keyif verici aktivitelerinden biridir tüplü dalış. Tatilinizi unutulmaz kılacak bu aktivite ile birbirinden güzel deniz canlıları ile tanışacak, berrak denizini keşfettikçe büyüleneceksiniz.
  • Fethiye tatilinize renk katacak harika bir aktivitedir çöl safarisi. Fethiye’nin dağlık köyleri ve toprak yollarında yapılan bu aktivite genellikle eski model arkası açık jeeplerle yapılır. Katılacağınız bu turlara Saklıkent Kanyonu, çamur banyosu ve deniz keyfi de dahil olacak.
  • Oldukça renkli gece hayatına sahip Fethiye, birbirinden hareketli beldeleriyle çeşitli seçenekler sunuyor. Özellikle Fethiye merkez, Ölüdeniz ve Hisarönü bölgelerinde sabahın ilk ışıklarına kadar eğlenmek mümkün.
  • Fethiye’nin birbirinden güzel festivallerine katılmadan buradan ayrılmayın. Uluslararası Fethiye Festivali ve Fethiye Klasik Müzik Festivali’ni listenize mutlaka eklemelisiniz.
  • Genellikle halı, kilim ve kuyumcuların bulunduğu Paspatur Çarşısı’nda alışveriş yapabilirsiniz. Çarşıda hediyelik eşyalar bulacağınız dükkanlar da mevcut.
  • Fethiye’de Konaklama

    Ege’nin harika doğası içinde tatilcilerine harika bir tatil deneyimi yaşatan Fethiye, yerli-yabancı turistlerin her daim ilgi odağı olmuştur. Her bütçeye uygun hizmetler sunan Fethiye Otelleri, 2021 yılında da tercihlerin başında geliyor. Fethiye olmazsa olmazım diyorsanız 2021 erken rezervasyon fırsatlarıyla hemen yerinizi ayırtın.

    Fethiye’de Yapılan Festivaller

    Yaz tatilinin en güzel yaşandığı yerlerden biri olan Fethiye’de düzenlenen festivallere katılmadan buradan ayrılmayın. Fethiye’nin birbirinden güzel festivallerine katılmadan buradan ayrılmayın. Uluslararası Fethiye Festivali ve Fethiye Klasik Müzik Festivali’ni listenize mutlaka eklemelisiniz.

    Fethiye’de Ne Yenir?

    Fethiye yeme-içme konusunda oldukça zengin bir mutfağa sahip. Tazecik balıkların masaları süslediği restoranlarında lagos, orfoz, çipura ve barbunya gibi lezzetli balık türlerini deneyebilirsiniz. Muğla'nın yöresel mutfağına ait lezzetlerini Fethiye restoranlarında rahatlıkla bulabilirsiniz. Sündürme, bulgurlu domates, keşkeş, ufalamaç başta olmak üzere; ingil çorbası, yumurta bohçası ve ölemeç çorbası Fethiye yöresel lezzetlerinin başında geliyor.

    Fethiye’den Ne Alınır?

    Tam bir alışveriş cenneti olan Fethiye’de alışveriş etmek ayrı bir keyif veriyor. İçinde bol çeşit ürün bulabileceğiniz ilçede magnet, anahtarlık, tekstil ve dekoratif ürünler, aksesuarlar, takılar, halılar ve dahası Fethiye’nin çarşı ve pazarlarında satılmakta. Özellikle Hisarönü ve Ölüdeniz bölgeleri alışveriş konusunda fazlaca gelişmiş durumda.

    Fethiye Gece Hayatı

    Ülkemizin hareketli gecelerine ev sahipliği yapan adreslerden biridir Fethiye. Özellikle Merkez, Ölüdeniz ve Hisarönü bu konuda başı çeken bölgeler. Otellerin düzenlediği eğlencelerin dışında sabahın ilk saatlerine kadar eğlenebileceğiniz gece kulüpleri ve barlar Fethiye gece hayatının en renkli durakları arasında. Romantik bir akşam yemeği eşliğinde beldenin enfes yemeklerini tadabileceğiniz mekanlar tatilcilerin tercihleri arasında.

    Bizden Öneriler

    Yazları sıcak, kışları ılık ve yağışlı havanın etkisinde olan Fethiye’de görülecek pek çok nokta var. Kelebekler Vadisi ve Ölüdeniz’e gidip deniz, güneş ve kumun tadını çıkarabileceğiniz gibi yamaç paraşütü yapmayı da ihmal etmeyin. Eğlence dolu geceleriyle de adından sıkça bahsettiren bu rotada yaz en güzel mayıs ve eylül ayları arasında yaşanır.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder