1 Mart 2018 Perşembe

Tatilde Formunuzu Korumanın 5 Yolu

Doğanın bizlere verdiği bir armağan varsa, o da Fethiye'dir... Müthiş bir coğrafi konuma sahip olan Fethiye, ayrıca antik masallara ve yaşamlara da konu olmuştur. Bir turizm şehri olan bu güzel şehirde, Fethiye Otelleri'nde konaklayabilirsiniz. Üstelik erken rezervasyon kampanyaları sayesinde, Fethiye erken rezervasyon otelleri sayfasını inceleyebilirsiniz.

Ölüdeniz, Kayaköy, Saklıkent, Kelebekler Vadisi, Telmessos, 12 Ada, Göcek, kordon, müze ve diğer antik kentler, Fethiye gezilecek yerler arasındadır. Ölüdeniz sahili, Belcekız Plajı, Letoon antik kenti sahili, Patara Plajı, Kuleli Koyu, Kıdrak Koyu, Çalış Plajı ise Fethiye Plajları arasındadır.

Yerleşim tarihi milattan önce 3 bin yılına kadar uzanan Fethiye, Muğla'nın turistik ilçelerinden biridir. Tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu medeniyetlerden pek çok eseri ise halen bünyesinde barındıran Fethiye; yerli ve yabancı turistlerin en çok tercih ettiği tatil destinasyonlardan biridir. İlçenin eski ismi Rumca "uzak diyar" anlamına gelen Meğri'dir.

Fethiye Gezi Rehberi

Tarihi özellikli yapılar ve doğal güzellikler ile yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çeken Fethiye'de Gezilecek Yerler listesini yine tarihi ve doğal güzellikler oluşturmaktadır. Milattan önce 3 bin yılında kurulduğu tahmin edilen Telmessos Antik Kenti'nin adını Apollon'un oğlu Telmessos'tan aldığı tahmin edilmektedir. Kenti yerleşim için kullanan her medeniyetin eserler eklediği Telmessos Antik Kenti'nden günümüze depremler nedeniyle pek bir eser kalmamıştır.

Tarihi milattan önce 2 bin yılına uzanan Tlos Antik Kenti, Likya'daki en eski yerleşim birimidir. Mitolojide geçen kanatlı at Pegasus'un sahibi olan Belleforonte'nin yaşadığı yer olarak bilinen kent; tiyatro, Roma surları, yazılı mezarlar, agora kalıntıları ve kilise kalıntıları ile ziyaret etmeye değerdir.

Diğer antik kentler Letoon Antik Kenti ve Patara Antik Kenti'ni gezilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz. Milattan önce 4. yüzyıla ait lahit ve kaya mezarlara ulaşılan Kayaköy'de "Hayalet Şehir" olarak nam salmış taştan şehiri ziyaret edebilirsiniz. Fethiye'nin simgelerinden biri olan Saklıkent Kanyonu, her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir. Toplam uzunluğu 18 km'yi bulan kanyonda yürüyüş ve keşif gezileri yapabilir, sosyal alanlarda dinlenme imkanı bulabilirsiniz. Fethiye'nin etrafına dizilmiş ufak adalardan oluşan 12 Adalar, doğal güzellikleri ile ziyaret etmeye değerdir. Dünyanın en meşhur plajlarından biri olan Ölüdeniz Plajı, yemyeşil doğanın içinde tertemiz bir deniz ve alabildiğine uzanan kumsalı ile Fethiye'nin alametifarikalarındandır.

Fethiye'nin diğer meşhur plaj ve koylarından Çalış Plajı, Günlüklü Koyu, Kabak Koyu ve Kıdrak Koyu'nu gezi planınıza ekleyebilirsiniz. İsmini bölgede yaz aylarında görülen "Jarsey Tiger" adlı kelebekten alan Kelebekler Vadisi, doğal güzelliği ile misafirlerine huzur dolu anlar vadediyor.

Fethiye Konaklama

Fethiye; sahip olduğu tarihi özellikli yapılar ve doğal güzellikler ile yerli ve yabancı turistlerin sıkça ziyaret ettiği destinasyonların başlarında gelmektedir. Bu da Fethiye'de konaklama imkanlarının oldukça gelişmesine yol açmıştır. Konforlu hizmetleri ile bilinen Fethiye Otelleri, Fethiye Oteli, Garden Rüya Hotel her bütçeye hitap eden zengin alternatifleri ile misafirlerinin memnuniyetini sağlamaktadır. İndirimli tatil için fırsat kollayanlar için Fethiye Ekonomik Oteller, lüks bir tatili arzulayanlar için ise Fethiye Tatil Köyleri tercih edilebilir.

Fethiye'de Ne Yenir?

Fethiye'de zeytinyağlı ve sebze yemekleri sıkça tercih edilir. Fethiye'nin meşhur lezzetlerinden Ekşili Biber, Gelingülü Salatası, Çıtırmak, Sirken Otlaşı ve Ballı Kabak gibi lezzetleri tadabilirsiniz.

Siz de Fethiye Yaz Fırsatları'ndan yararlanarak eşsiz doğal güzelliği ve köklü tarihi derinliği ile Fethiye'yi keşfedebilirsiniz.

Hepimizin tatildeki en büyük problemi yemeyi, içmeyi abartarak tartıda yeni kilolara merhaba demek! Kış boyu yaz tatilinde giyeceğimiz bikini ve mayolar içinde güzel görünmek için verdiğimiz kiloların büyük bir kısmını tatilde geri alıyoruz. Bütün bunları önlemek, sağlığımızı ve formumuzu korumak için tatilde yapmanız gerekenleri 5 başlık altında topladık. Keyifli okumalar!

Açık büfenin ne kadar güzel bir seçenek olduğu su götürmez bir gerçek. Ama ne yazık ki bir sınırı olmadığı için ipin ucunu kaçırabiliyoruz. Tabii bunun sonucunda istenmeyen kilolara merhaba diyoruz. Tatil sonunda fazla kilolar canımızı sıkmasın diye öncelikler küçük tabakları kullanmalı, az porsiyonlar tercih etmeliyiz. Bol kalorili, yağlı yemekler yerine hafif olanları yiyerek formumuzu daha rahat bir şekilde koruyabiliriz.
“Tatilde de mi?” dediğiniz duyar gibiyiz! Ama unutmayın spor bu işin ayrılmaz bir parçası. Sabahları erken uyanıp otelin fitness salonunda yapacağınız yarım saatlik egzersiz, metabolizmanızın erkenden çalışmasını sağlayarak formda kalmanıza yardımcı olacak.

Akşamüstü güneşin batışını izlerken sahilde yapılacak yürüyüşten daha güzel ne olabilir ki? Hem de sevdiğiniz yanındaysa! Tamam, bu olayın romantik kısmıydı. Gelelim fasulyenin faydalarına! 🙂 Yemekleri yediniz, doğal olarak şişkinlik hissediyorsunuz. Yürüyüş yapmanın tam zamanı! Hem daha rahat hissetmek hem de yediklerinizi daha rahat sindirebilmek için yürüyüş biçilmiş kaftan. Tatilinizi yaptığınız bölgeye göre doğanın içerisinde, sahil kenarında ya da tarihi turistik mekanları gezerek değerlendirebilirsiniz.


Belki de hayatımızın her köşesinde uygulamamız gereken bir konudan bahsedeceğiz. Asansör hayatımızı kolaylaştıran güzel icatlardan sadece biri. Ancak gün geçtikçe artan hareketsiz yaşamlar sonucu asansör kullanmamak bile büyük farklar yaratmaya başladı. Tatilde asansör yerine merdiven kullanarak hareket alanınızı genişleterek istenmeyen kiloların önüne geçebilirsiniz. Unutmayın, hareketsiz yaşamın getirdiği tek şey kilolar değildir. Bununla birlikte gelen sağlık sorunları da cabası.

Güzel bir tatilin yanında getirdiği kilolara dur demenize yardımcı olacak öneriler ile bu yaz hiç olmadığınız kadar mutlu olacaksınız. Yaz bitmeden tatil keyfinin tadını çıkartmayı unutmayın! Yaz fırsatları devam ediyor! 🙂

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder