31 Mart 2018 Cumartesi

kelebekler vadisi Ölüdeniz tekne turu



Fethiye Tatili boyunca birbirinden eğlenceli aktiviteler yapabilirsiniz. Bunlardan bir tanesi de kelebekler vadisi Ölüdeniz tekne turu olarak karşımıza çıkmaktadır. Dünyaca ünlü Ölüdeniz Plajı üzerinden hareket edip birbirinden güzel 6 noktaya uğrayarak eğlenceli bir gün geçirmenize olanak sağlar, yeni yerler, yeni rotalar keşfetmek istiyorsanız Fethiye'den kelebekler vadisi Ölüdeniz tekne turu tam size göre. Fethiye yat limanından saat 10:30 da hareket eden günlük tekneler ile yapılan bu turda öğle yemekleri tekneler tarafından karşılanmaktadır. Tur boyunca aşağıda detayları yer alan 6 önemli noktayı gezme fırsatını yakalayacaksınız.  Dalyan koyu, İblis feneri, Karaca ören koyu tüm doğallığı ile sizlere unutulmaz bir göz ziyafeti sunacak. 4 durağı olan turumuzun mola yerleri sırasıyla Develi plajı, Kelebekler vadisi, Soğuksu, Gemiler adası ve Akvaryum koyu' dur. Gün içerisinde Kaptan’ın hava durumu ve yoğunluğa göre mola süreleri ve yerlerinde değişiklik yapabileceği, Fethiye'nin ilk ve tek Ölüdeniz turuna katılıp bu yeni macerayı sizde yaşayabilirsiniz.
Tura katılmadan önce denizin ve güneşin tadını çıkaracağınızı söyleyebiliriz. Bu doğal güzellikleri ölümsüzleştirebilmek tatlı birer tatil anısına dönüştürmek için mutlaka yanınızda kamera/fotoğraf makinası bulundurmalısınız.
Fantastik kelimesinin yetersiz kaldığı Ölüdeniz koylarında doğa ile geçireceğiniz dakikaları asla unutmayacaksınız. www.ruyahotel.com
Fethiye kelebekler vadisi Ölüdeniz tekne turu, sabah saat 10:30 da başlayıp, akşam 18:30' da sona ermektedir. Fethiye'den kelebekler vadisi Ölüdeniz tekne turu fiyatlarımıza gidiş-dönüş otel servisi ve açık büfe öğle yemeği dahildir. Alkollü, alkolsüz tüm içeceklerinizi uygun fiyatlarla, teknenin barından temin edebilirsiniz.


Mavi Mağara: Ölüdeniz Tekne Turu aktivitesini gerçekleştirirken suyun berraklığına hayran olacağınız ilk durağımızdır. Mağaranın iç kısmına erişmek için tekneden atlayarak yüzmeniz gerekmektedir. Bu durum sizler için oldukça heyecanlı bir deneyim olacaktır. Mağaranın arka kısmı bulunmamaktadır. Yalnızca tek bir girişi vardır. Mağarada yüksek kayalar üzerine ayağınızı koyarak suyun içinde yarı belinize kadar dik durabilirsiniz. Güneş görmeyen mağaranın iç kısmında sular oldukça serindir.


Kelebekler Vadisi: İkinci durağımız olan bu vadi dünyada ünlü bir yerdir. Burada denizin eşsiz maviliğinde yüzme şansı elde edebilirsiniz. Oldukça derin bir plaj olan Kelebekler Vadisi kumlu değil yuvarlak taşlı biçimdedir. Tekneler genellikle burada öğlen yemekleri için mangallarını yakmaya başlarlar. Uzaktan izlediğinizde adeta tüm teknelerden çıkan dumanları bir araya geldiğinde vadinin yandığını düşünebilirsiniz. Plaja adını veren kelebekleri görmek için ise kızgın güneş altında hayli yürüyüp vadi derinlerinde bulunan şelaleye kadar yürümeniz gerekmektedir.


St. Nicholas Adası: Üçüncü durağımız olan bu adada tarihi bir yerleşimden kalan izleri, eski bir kiliseyi görme şansınız vardır. Burada iki seçeneğiniz vardır. Ya tırmanıp bu tarihe tanıklık edeceksiniz. Ya da bütün bunları bir kenara bırakım masmavi denizde kulaç atacaksınız. Tabii ki de ikincisi daha cazip gelmektedir.


Akvaryum Koyu: Bu ismin belki de birçok yerde bir koya verildiğine şahit olabilirsiniz. Ama diğerlerinin aksine burada yirmi otuz metre derinlikte bulunan deniz tabanını görebilmektesiniz. Bu kadar berrak olan denizde tabiki de balıkları görebilirsiniz. Hiç vakit kaybetmeden atlayıp o maviliğin içine, etrafınızda sürü halinde gezinen küçücük balıklarla beraber kulaç atabilirsiniz.
Soğuk Su: Beşinci durağımız olan bu yerde bir rivayete göre soğuk su kaynağında kaç dakika kalırsanız ömrünüze o kadar yıl eklenirmiş. Dağdan doğarak denize dökülen suyun soğukluğu oldukça etkileyicidir. Soğuk suyun fışkırdığı mağaramsı şekilde olan bu yerin içine doğru üşümeden yüzebilirseniz ne ala size. Tuhaf bir şekilde ayaklarınızı derin suyun içinde dümdüz aşağıya uzatırsanız sıcaklık hissediyorsunuz. Vücudunuzun bir kısmında ise soğukluk. Kısacası böyle yarı sıcak yarı soğuk tuhaf bir his yaşıyorsunuz.
Deve Plajı: Tekne turlarının genelde son uğrak yeri burasıdır. Uzun bir günün ardından bu plajda kendinizi altın rengi kumsala bırakabilirsiniz. Burada taşlara baktığınız zaman taşların deveyi andırdığını gözlemleyebilirsiniz. Ilık ve berrak suyu denize girmek isteyenlerin son derece cezbetmektedir.

Günübirlik tekne turlarında öğle yemeklerinde tavuk, balık veya köfte seçeneklerinden oluşan menüleri sizleri beklemektedir. Ölüdeniz tekne turu tavsiye edebileceğimiz Fethiye Aktiviteleri arasında en başlarda yer almaktadır. Ölüdeniz tekne turu fiyatları 2024 yılı itibariyle ortalama 750 – 800 aralığında olması beklenmektedir. Ölüdeniz tekne turuna çıkma konusunda sizlere Rüya Hotel’ de deneyimli halkla ilişkiler müdürümüz detaylı tavsiyelerde bulunmaktadır. 

Dahil Olanlar
  • sigorta
  • tekne
  • rehberlik hizmeti
  • ulaşım
  • öğle yemeği
  • otel transfer hizmeti
Fiyata Dahil Olmayan
Tur boyunca çekilen fotoğraf kaydı ve içecekler ücrete dâhil değildir.
Servis Saatleri: Fethiye Ovacık’ta bulunan tesisimizden saat 10:00 da hareket etmektedir. Tur sonunda saat 18:00 civarında misafirlerimiz servisle tesisimize ulaşmış olacaklardır. Ölüdeniz tekne turu hizmetimi esnasında kullandığımız transfer araçları lüks araçlardır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder